Motivací k brysknímu přesunu na hranici metropole, do Průhonic, je nejen terasa obklopená vlastní vodní plochou v podobě malého rybníka v restauraci Hliněná Bašta, ale především precizní gastronomická práce šéfkuchaře Hynka Vávry s rybami a mořskými plody.
Chutěmi bující oslavou středomořské kuchyně je už osvěžující předkrmový chobotnicový salát, v němž jemné maso hlavonožce dolaďuje mírná slanost oliv a sušených rajčat. Pro chladnější večery je jako stvořená pánvička se zprudka restovanými husími játry foie gras a s karamelizovaným jablkem. Hlavními trumfy menu podniku, u něhož se na terase dá v dlouhých paprscích ještě stále teplého podzimního slunce příjemně hřát, je delikátně připravený steak z tuňáka žlutoploutvého podávaný se šafránovým risottem a omáčkou z pečených paprik, šťavnatá svíčková slazená lesním medem, podávaná s žemlovým knedlíkem nebo jemné srnčí karé s kroketami a švestkovou omáčkou. Kdo by však zatoužil po mase sněhobílém a jemném, může si nechat vylovit jednoho z humrů, jemuž bude čestným doprovodem například hustopečský sauvignon od Romana Fabiga.