Kolagen má člověk všude v těle. Užívat jej zvenčí má smysl, protože ho poměrně rychle ztrácí.
Kolagen je základní stavební bílkovinou, která zajišťuje pružnost tkání, chrupavek, šlach, a odolnost kostí a kloubů. I když organismus člověka si kolagen tvoří sám, kolem třicítky už jeho produkce nemusí být dostatečná.
Ortopedi proto doporučují podpořit klouby kolagenem, důležité je však najít kvalitní produkt. „Tady záleží na přípravě těchto preparátů, které mají komplexnější působení. Při tepelném zpracování zejména živočišných kolagenů dochází k určité degradaci kolagenu a menšímu působení,“ říká ortoped MUDr. Vladimír Holoubek.
To je důvod, proč kolagen z jídla nestačí a lepší je sáhnout po doplňcích stravy. Kolageny se získávají z vedlejších produktů dobytka nebo ryb. Zde je velmi podstatné, aby to byl 100% čistý kolagen v bioaktivní formě, štěpen za studena. Česká značka Inca Collagen například pro výrobu zvolila šetrnou enzymatickou hydrolýzu, při které dochází ke štěpení kolagenu z mořských ryb. Výsledné peptidy jsou bioaktivní a tělo je dokáže využít. I díky tomu se z Inca Collagen za 7 let na českém a slovenském trhu stal oblíbený produkt, který má již více než 200 tisíc spokojených zákazníků. Tento prémiový kolagen reálně účinkuje a ocení to tělo každého člověka, který miluje aktivní pohyb:
- kolagen podporuje strukturu tkání a chrupavky, posiluje klouby a kosti,
- zlepšuje rekonvalescenci po zraněních nebo těžkém fyzickém výkonu,
- působí jako prevence onemocnění pohybové soustavy.
„Inca Collagen používám už skoro rok a neměnila bych. Rostou mi rychleji vlasy i nehty a cítím, že se mi zpevnilo bolavé koleno,“ hodnotí basketbalistka Klára Křivánková.
Kolagen je pro sportovce ideální. A český Inca Collagen je investice do ověřené kvality.