Ester Ledeckou čeká v sobotu první závod lyžařské sezony v rakouském Söldenu. Jak se připravuje na sezonu?
V sobotu vám začíná nová lyžařská sezona. Je to velká úleva, že se po půlroce opět postavíte na start závodu?
Úleva je v tomto smyslu celkem vtipné slovo. Já se těším stejně jako každý rok, tedy jako malé děcko.
První závod je tradičně v rakouském Söldenu, vy jste tam jela Světový pohár pouze jednou před třemi lety. Jak se těšíte?
Už před těmi třemi roky to byl skvělý zážitek a hrozně se těším. Myslím, že to bude skvělý závod, protože ten kopec je nádherný.
Jak vypadala vaše letní příprava? Lišila se nějak od předchozích let vzhledem ke světovému dění a problémům s cestováním?
Opět jsem odjela do Řecka a užila jsem si tam fantastickou letní přípravu. Už čtvrtstoletí trávím léto úplně stejně. Díky bohu za to.
Fanouškům se líbilo video na Instagramu, jak jedete na vodním prkně a dovolíte si i triky. Jde čistě o zábavu, nebo i tohle může pomoci s přípravou na lyžařskou sezonu?
Jak už jsem několikrát zmiňovala, tak jsem trochu sportovní nemehlo. Takže když mám možnost, snažím se naučit různé věci v různých sportech a na různých náčiních. Jde to ztuha, ale hrozně mě to baví a věřím, že mi to všechno pomáhá v celkové koordinaci, abych byla co nejlépe připravená na ty své dva hlavní sporty.
Už jste zažila vstup do sezony jako olympijská vítězka, nyní do ní jdete jako druhá nejlepší sjezdařka minulého ročníku a jako desátá nejlepší z celého Světového poháru. Připouštíte si, že teď už patříte k favoritkám, nebo to neřešíte?
Je strašně vtipné to takhle slyšet. Já o sobě takhle vůbec nepřemýšlím, protože se koukám hlavně dopředu. Minulá sezona dopadla fantasticky a doufám, že se v té nové zase o kousek posunu.
S jakými cíli vstupujete do sezony, jejíž vrcholem by mělo být únorové mistrovství světa v Cortině?
Mým jasným cílem je se zase o kousek posunout. To je odpověď, kterou si můžete z mých rozhovorů kopírovat, protože tohle budu říkat před každou sezonou.
Našli jste s trenéry, kde je ve vaší jízdě prostor ke zrychlení? A jak na tom pracujete?
Prostoru na zlepšení je tam až až. Budeme mít co dělat ještě několik let. Pracujeme na tom každý den, tak věřím, že se to brzy projeví.
Foto: Vermont/Ondřej Pýcha