Francouzské Alpy jsou vynikajícím místem nejen pro lyžování. Majitelé restaurací lákají hosty na tradiční místní pokrmy, jako je fondue či tartiflette, dalším lákadlem jsou také oficiální ocenění jednotlivých restaurací. Na své si zde tedy přijdou i milovníci dobré a kvalitní kuchyně.
Chcete-li ochutnat něco výjimečného a nezapomenutelného, určitě navštivte restauraci v hotelu Les Airelles, která se, pod vedením šéfkuchaře Pierra Gagnaira, honosí hned dvěma michelinskými hvězdami. Gastronomický zážitek zcela koresponduje s vybavením interiéru, které je, jedním slovem, přepychové. Dozlatova tónované hedvábné závěsy, porcelánový servis Hermes či lustry Saint Louis.
Když se pohodlně usadíte, můžete ochutnat např. polévku z husích jater se zelenými noky, červenou parmu máčenou v carobu a pečenou na chlebu nebo indické želé, což je krystalizovaný kdoulový sirup s kokosovým mlékem lassi. Takový zážitek však něco stojí, menu vás přijde od 200 do 600 euro na osobu.
Stále ještě jste usazeni v restauraci a necháváte v sobě doznít naprosto jedinečný zážitek, když vám hlavou proběhne myšlenka: Jak to všechno dělají? Žádný problém, i na tohle mají v Courchevelu, respektive v hotelu Les Airelles odpověď. V podstatě celý březen, konkrétně od 10. do 30. března 2018, totiž pořádají kuchařské kurzy, právě pod vedením samotného šéfkuchaře Pierra Gagnaira.
Courchevel je místem, kde slavný gastronomický průvodce Michelin udělil svou hvězdičku hned sedmi restauracím!
Cena (zhruba 4500 euro) pro dvě osoby zahrnuje ubytování v hotelu na 3 noci, VIP přivítání, plnou penzi, kuchařský a cukrářský workshop za přítomnosti šéfkuchaře, doplněný o ochutnávku veškerých kulinářských lahůdek, a dále ochutnávku vín, vedenou hlavním sommelierem. Pro tuto akci má hotel vybrané apartmány či pokoje, takže se nemusíte obávat, že by pro vás nebylo místo.
Přejeme vám nezapomenutelné zážitky a dobrou chuť!